Tehnologie

Invenţia care va revoluţiona lumea, aşa cum a făcut-o telefonul mobil

Compania californiană Tesla, care produce vehiculele electrice de lux cu acelaşi nume, a început livrarea de „baterii pentru acasă”, care vor schimba, potrivit fondatorului firmei, Elon Musk, „întreaga infrastructură energetică din lume”.

Bateria, numită Tesla Powerwall, poate stoca electricitatea furnizată de panouri solare sau de reţeaua de electricitate în momentul în care se livrează energie ieftină — îndeosebi noaptea, a precizat firma. Ea poate fi folosită şi în cazul unor opriri de curent, adaugă Tesla.

Bateria, concepută pentru a fi fixată pe peretele casei sau în garaj, ar putea face locuinţele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de reţelele electrice tradiţionale.

„Scopul nostru este transformarea totală a infrastructurii energetice mondiale, pentru a o face durabilă şi fără emisii de carbon”, a declarat Elon Musk.

Bateria care costă 3.500 de dolari este disponibilă în majoritatea ţărilor dezvoltate, dar putea fi folosită însă şi regiuni în curs de dezvoltare, unde reţelele electrice sunt adesea puţin fiabile, în pofida unei abundente energii solare.

Bateria ar putea juca un rol asemănător celui în care telefonul mobil a înlocuit liniile terestre, a adăugat patronul Tesla, care deţine 26,7% din acţiunile companiei, estimate la peste 7 miliarde de dolari pe Wall Street.Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X