Tehnologie

Interpolul l-a arestat pe „printul nigerian”. Cate milioane de dolari a strans prin celebrele sale mailuri

Interpolul l-a arestat pe liderul nigerian al unei grupari infractionale, implicata in inselatorii online in mai multe state.

Liderul nigerian al unei grupari infractionale internationale, care a orchestrat mii de fraude online in mai multe state ale lumii, printre care se numara Romania, a fost arestat intr-o operatiune comuna condusa de agentii Interpol si Comisia Nigeriana pentru Combaterea Crimelor Economice si Financiare (EFCC), se arata intr-un comunicat al Interpol citat de News.ro.

Suspectul nigerian, cunoscut drept ”Mike”, este acuzat ca a orchestrat cateva mii de inselatorii online, prin care sute de victime din intreaga lume au fost pagubite de pana la 60 de milioane de dolari. Intr-un singur caz, gruparea de crima organizata a extras 15,4 milioane de dolari din conturile unei singure victime.

Reteaua de crima organizata cu o extindere internationala a reusit sa compromita adresele de e-mail ale mai multor companii si intrepinderi de dimensiuni mici si mijlocii din state precum Australia, Canada, India, Malaezia, Romania, Africa de Sud, Thailanda si Statele Unite. Victimele financiare au fost in mare parte alte companii, care aveau tranzactii cu intreprinderile economice ale caror adrese de e-mail au fost compromise.

Nigerianul conducea o retea cu cel putin 40 de indivizi din Nigeria, Malaysia si Africa de Sud, care reuseau sa introduca programe virusate in sistemul informatic al victimelor si sa duca la capat fraude financiare. De asemenea, suspectul reusea sa spele banii prin mai multe banci din China, Europa si Statele Unite.

Dupa arestarea liderului nigerian in Port Harcourt, EFCC a descoperit mai multe echipamente utilizate intr-o serie de activitati criminale, cum ar fi compromiterea unor adrese de e-mail a companiilor si inselatorii amoroase.

Cele mai importante inselatorii online desfasurate de gruparea infractionala se bazau pe ”plata diversiune” – in care adresa de e-mail a unui furnizor este compromisa si trimite mesaje false catre cumparator privind instructiunile de realizare ale unei plati bancare catre un cont controlat de grupare, precum si frauda ”CEO”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X