Interne

Înmormântarea Reginei Ana a umplut până la refuz hotelurile şi pensiunile din Argeş. Localnicii își pun casele la bătaie

Cu câteva zile înainte de funeraliile Reginei Ana, în Curtea de Argeș, unde va avea loc înmormântarea, și în localitățile din împrejurimi, nu mai există niciun loc liber de cazare! Cererea este încă mare, astfel că argeșenii profită de această situație și își pun casele la bătaie pentru turiști.

Pentru prima dată, chiar şi în plin sezon estival, în Curtea de Argeş şi în comunele din apropierea acesteia, nu mai există nici un loc liber de cazare. Pelerinii, turiştii, şi toţi cei care vor să participe la evenimentele de sâmbătă, şi-au închiriat şi rezervat, chiar şi doar pentru o noapte, camere de hotel sau pensiuni, scrie publicația argeșeană Profit.

Faptul că cererea este încă foarte mare, îi face pe mulţi dintre argeşenii oportunişti să profite de acest lucru şi să îşi închirieze, contra unor sume deloc de neglijat, casele sau apartamentele.

Marian are 36 de ani şi locuieşte într-un apartament din cartierul Sf Gheorghe din Curtea de Argeş. Pentru că lucrează în turism, a găsit imediat oportunitatea de a face bani rapid şi uşor şi şi-a închiriat locuinţa pentru trei nopţi. ”Știam că e foarte greu, aproape imposibil să mai găseşti vreun loc de cazare săptămâna aceasta la Curtea de Argeş şi, văzând cât de mare este cererea, am dat anunţ pe internet. Am găsit un cuplu de Bucureşteni cărora le-am închiriat apartamentul pentru trei zile, cu 300 lei pe noapte. Îmi voi lua soţia şi copilul şi vom dormi la ţară, la părinţi. Vă daţi seama că în acest fel câştig doar într-un sfârşit de săptămână, salariul pe o lună de zile”, a declarat bărbatul, pentru sursa citată.

Și transportatorii profită
O altă categorie de oportunişti sunt cei care îşi pun maşinile la dispoziţie şi, în regim de taxi, aduc pelerini şi turişti la Curtea de Argeş, de la Piteşti, Râmnicu Vâlcea sau comunele învecinate. ”Transportul în comun nu o să facă faţă cererilor foarte mari care vor fi. Am vorbit cu foarte multe persoane din Piteşti care vor să ajungă sâmbătă la Curtea de Argeş şi nu vor avea cu ce, aşa că voi face mai multe curse Piteşti – Curtea de Argeş. De asemenea, astfel de curse se pot face la Râmnicu Vâlcea şi la Câmpulung, mai ales că din aceste localităţi este destul de greu de ajuns la Curte ade Argeş”, a povestit Ion Sanda, în vârstă de 57 de ani, şofer de meserie.

În acest timp, pregătirile au intrat pe ultima sută de metri la Curtea de Argeș. Autorităţile au avut la dispoziţie două săptămâni, timp în care totul trebuie să strălucească. Au fost multe de pus la punct: drumuri de asfaltat, copaci de vopsit, iarbă de tuns, marcaje stradale de trasat şi, cel mai important, de finalizat lucrările la noua Catedrală, unde va fi înmormântată Regina Ana.

Cu doar cinci zile înainte de evenimentul care va îndolia întreaga ţară, muncitorii depun eforturi supraomeneşti. Deşi mai sunt încă multe de făcut, aceştia susţin că se vor încadra în termenul limită, potrivit Mediafax. Stâlpii indicatoarelor rutiere şi copacii din apropierea Mănăstirii Curtea de Argeş au fost deja vopsiţi în alb. Iarba a fost tunsă, iar florile aranjate şi ele. La poarta Mănăstirii Curtea de Argeş se lucrează de zor. Drumul trebuie nivelat pentru ca mai apoi să înceapă asfaltarea.

Încă se lucrează la catedrală
La Catedrala Regală si Episcopală încă se lucrează atât la acoperiş, cât şi în interior. Pentru că se execută lucrări de asfaltare, strada spre mănăstire este blocată de câteva zile. Echipaje ale Poliţiei sunt permanent acolo şi dirijează traficul pe o rută ocolitoare.

Bulevardul care duce spre mănăstire este şi va rămâne închis în ziua de 13 august. De asemenea, nu vor fi parcate maşini pe stradă, iar tonetele din zonă nu vor mai exista. Vor fi amplasate două corturi de prim ajutor.

Regina Ana va fi înmormântată în 13 august, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş, orașul care găzduieşte mormintele regilor României şi a primit titlul de ”Oraş Regal”, ca urmare a deciziei Consiliului Local al municipiului Curtea de Argeş.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X