Tehnologie

Informații pe care să nu le divulgi pe Facebook

Facebook-ul este una dintre cele mai cunoscute rețele de socializare și are milioane de membri. Deși este amuzant să postezi tot felul de imagini și status-uri amuzante, unele lucruri ar trebui ținute pentru tine. Vezi care sunt informațiile care nu au ce să caute pe timeline-ul tău.

Data și locul nașterii
Probabil te simți bine când toți prietenii tău îți scriu „La mulți ani” pe Facebook, însă ar trebui să te gândești de două ori, înainte să faci publică ziua ta de naștere. Specialiștii susțin că o astfel de dezvăluire este la fel de riscantă precum publicarea informațiilor tale financiare. Hoții pot afla numeroase informații despre tine știindu-ți data și locul nașterii. Lasă acea rubrică necompletată, pentru că oricum prietenii buni știu când este ziua ta și te vor suna.

Adresa ta
Adresa la care locuiești este o informație pe care ar trebui să o cunoască doar rudele și oamenii foarte apropiați din viața ta. Numeroase jafuri au avut loc după ce hoții au aflat de pe Facebook unde locuiește o persoană, așa că dacă ai trecut-o deja, este momentul să o ștergi.

Numărul de telefon
Ai mare grijă unde îți scrii numărul de telefon! Dacă nu vrei să te sune necunoscuți sau prieteni ai prietenilor, nu îl trece pe Facebook.

Câte zile mai ai până la vacanță
Oricât ai fi de nerăbdătoare până pleci în vacanță, nu ai niciun motiv să scrii asta pe Facebook. Sunt informații care pot ajunge sub ochii hoților. Dacă vrei neapărat să le arăți celorlalți că ai fost într-un loc minunat, postează fotografii de acolo când te întorci acasă.

Numele copilului

Nu face din copilul tău o țintă a hoților! Nu doar că acesta poate ajunge pe mâna traficanților de carne vie, dar poate fi abordat de infractori pentru a da informații prețioase despre tine sau locuința ta, potrivit huffingtonpost.com. Numele copilului tău ar trebui să fie știut doar de prieteni și familie.

Cum să fii în siguranță pe Facebook
Chiar dacă poți ajunge în situații neplăcute din cauza rețelelor de socializare, nu înseamnă că trebuie să le abandonezi, ci doar să fii atentă la ce postezi și să îți faci un profil cât mai privat. Nu permite oricui să îți dea cereri de prietenie și monitorizează fiecare tag cu numele tău. Nu le accepta decât pe cele care ți se par sigure și care nu îți afectează imaginea în niciun fel. Fii cât mai discretă pe Facebook și nu ți se va întâmpla nimic!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X