Externe

Incendiu urias, intr-o statiune populara din Spania: Sute de oameni au fost evacuati. Focul ar fi fost pus intentionat

Un incendiu puternic a izbucnit in Spania, intr-o padure din statiunea Javea, in sudul Valenciei. Sute de oameni au fost evacuati din cauza flacarilor puternice, care s-au raspandit cu repeziciune.

Localnicii si turistii din oraselul Javea, la sud de Valencia, au fost evacuati, si cel putin 20 de case au fost distruse. Conform Daily Mail, politistii au suspiciuni si cred ca focul ar fi fost pus intentionat. Javea este o statiune aflata la cativa zeci de kilometri de Benidorm, in sudul provinciei Valencia.

Conform anchetatorilor, trei incendii au fost pornit, provocand distrugeri masive. Un grup de adolescenti a fost arestat, fiind suspectati ca ei ar fi pus focul, intentionat, conform Daily Mail. Initial, autoritatile au crezut ca este vorba de un incediu de vegetatie, dar ulterior au declarat ca focul a fost pus intentionat si a pornit din mai multe locuri.


Prezentatorul BBC Chris Stark a fost printre primii care a scris pe Twitter: „Este groaznic, cred ca mi-a luat foc casa si masina”. Mai tarziu, a confirmat ca el este in siguranta, dar a declarat ca flacarile uriase l-au inspaimantat.

O turista britanica a declarat ca a asistat la scene „infioratoare”. Intre timp, pompierii au reusit sa opreasca raspandirea flacarilor, dar inca nu l-au stins.

„Sunt trei elicoptere care survoleaza zona, cu apa. Flacarile se extindeau de pe un varf de munte pe altul” a mai spus turista.

Conform autoritatilor, primul incendiu ar fi pornit la ora locala 16:10 in Cumbres del Sol, al doilea la 18:30, in Granadella si al treilea in jurul orei locale 20:30, langa Playa del Arenal.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X