Util

In frigider sau la temperatura camerei? Ce spun specialistii despre felul in care trebuie pastrate ouale

Unul dintre cele mai sanatoase alimente pentru micul dejun este oul, preparat in forme variate. Este usor de gatit si contine foarte multi nutrienti.

   

De aceea, foarte multe persoane cumpara oua si le stocheaza in frigider sau la temperatura camerei. Cu toate acestea, exista o intreaga discutie despre modul in care trebuie sa pastrezi ouale in mod corespunzator. Se pare ca ouale care nu sunt tinute in frigider sunt mai expuse la infectia cu Salmonella.

Journal of Food Protection sustine ca insertia in vitro a Salmonellei se face mai usor in ouale la temperatura camerei decat in ouale reci. Cu toate acestea, exista insa si ideea ca ouale nu ar trebui inghetate. Postul Public de Radio din Statele Unite sustine ca sunt deja luate o multime de masuri de siguranta impotriva Salmonellei, inclusiv inspectarea locurilor in care cresc gainile, spalarea si urmaria oualelor de la sursa pana in magazine.

In Europa, majoritatea gainilor sunt vaccinate impotriva bacteriei. Marianne Gravely, expert la Food Safety and Inspection Service din cadrul UDSA, sustine ca ouale nu trebuie tinute la temperatura camerei pentru mai mult de doua ore pentru ca nu exista nicio posibilitate de a vedea daca ouale sunt infestate sau nu. Nimeni nu poate spune daca o gaina este infestata cu Salmonella pentru ca bacteria nu schimba gustul, mirosul sau aspectul mancarii.

To Top