Curiozitati

Imagini incredibile de la sarbatoarea Sfintei Parascheva! Cum era sarbatorita Cuvioasa acum 60 ani

Titi Dinca, cunoscut jurnalist de la Televiziunea Romana (TVR), a gasit in arhiva un filmulet realizat la Iasi, in anul 1956.

In material se regasesc scene filmate acum 60 de ani, mai exact la data de 14 octombrie 1956, atunci cand a avut loc procesiunea organizata pentru Sfanta Cuvioasa Parascheva. Situatia de atunci este similara cu cea din prezent, la Iasi s-au adunat mii de credinciosi in fata Catedralei Mitropolitane pentru a atinge sfintele moaste.

„La Iasi, in ziua de 14 octombrie 1956, s-a praznuit dupa datina ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, ale carei sfinte moaste odihnesc de veacuri in stravechea cetate a culturii moldovene. Multime de credinciosi, clerici, calugari si calugarite din toate colturile Moldovei au intampinat cu dragoste si devotament pe Preafericitul Patriarh Iustinian si pe Preasfintitul Andrei Moldovanu, episcopul romanilor ortodocsi din cele doua Americi si Canada.

Inalti ierarhi au venit sa se inchine la Sfintele moaste a Cuvioasei Parascheva si sa ia parte la marea sarbatoare a ortodoxiei romanesti”, spune prezentatorul in clipul video.


Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X