Timp liber

Iluzia care a dat batai de cap multor oameni. Un japonez a creat cercul „patrat”. E tare de tot

Inginerul japonez Kokichi Sugihara, de la Universitatea Meji din Japonia, a reusit sa creeze o adevarata isterie pe net cu „iluzia cilindrului”, asa cum si-a numit el opera de arta.


Sugihara a participat la concursul „Cea mai buna iluzie a anului 2016” si a reusit sa ajunga pana in finala. Iluzia lui este una bulversanta. Japonezul a creat o forma de arata care arata ca un paralelipiped, dar reflexia lui in oglinda este un cerc. Interesant este ca, daca obiectul este intors, va deveni rotund, iar reflexia patrata. „Cand privesti direct obiectul si imaginea din oglinda iti genereaza forme 3D interpretabile. Nu puteam sa ne corectam interpretarile chiar daca stim ca imaginea provine de la acelasi obiect. Chiar daca obiectul este invartit in fata privitorului, tot este dificil sa intelegi adevarata forma a obiectului”, a spus Sugihara despre realizarea lui.

El a spus ca patratele nu sunt tocmai patrate, fiind o combinatie intre cerc si patrat, asa ca din anumite unghiuri, patratele sunt eglae, dar daca ridici unul dintre ele si il intorci, atunci se observa ca are doua laturi curbate in sus si doua curbate in jos, cele care produc iluzia.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X