Interne

Ikea a mai cumpărat 12.800 de hectare de pădure în România

O companie parte a grupului suedez Ikea a mai cumpărat 12.800 de hectare de pădure în Iaşi şi Neamţ, ajungând la o suprafaţă de 46.700 de hectare.

IKEA Group, prin IRI Investments SRL, este cel mai mare proprietar privat de păduri, cea mai parte a pădurilor din România fiind însă în proprietatea statului.

Anunţul companiei vine după ce în luna iunie, IRI Investments a primit o infuzie de capital de aproape 40 de milioane de euro de la acţionarii înregistraţi în Olanda, conform datelor apărute în Monitorul Oficial. Astfel, capitalul social al companiei a ajuns la 171 milioane de euro.

Infuzia vine după ce la jumătatea anului trecut compania mai primise circa 130 mil. euro de la acţionarii majoritari.

IRI Investments BV deţine proprietăţi forestiere în România şi în Ţările Baltice şi caută oportunităţi de investiţii şi în alte ţări. În acelaşi timp, sunt luate în considerare şi alte investiţii în România.

„România este prima ţară în care IKEA Group a creat o nouă companie care să administreze proprietăţile forestiere, în timp ce, în Ţările Baltice, pădurile au fost iniţial administrate de companii externe, potrivit ZF.ro.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X