Actualitate

Iarna lovește România înainte de vreme! Zăpadă la Bâlea Lac, Transalpina și în Pasul Tihuța

A început să ningă! Stratul de zăpadă la Bâlea lac măsoară deja 15 centimetri, iar în zonă au fost anunțate ninsori și temperaturi negative. Ninsoarea a dat peste cap traficul pe Transalpina. Sectorul de drum între Rânca și Obârșia Lotrului a fost închis pentru că sute de șoferi nu aveau mașinile pregătite corespunzător pentru iarnă. Ninge abundent și în Pasul Tihuța, județul Bistrița, unde iarna și-a intrat în drepturi.

La Bâlea Lac, județul Sibiu, ninge în continuare, iar stratul de zăpadă măsoară deja 15 centimetri. Prinşi de prima ninsoare serioasă, turiştii au făcut primul om de zăpadă din acest an la peste 2000 de metri altitudine.

Oamenii s-au bucurat de peisajul de basm din Munții Făgăraș.


„Ninge la Bâlea Lac, dar e foarte posibil ca în următoarele zile ninsorile să ajungă şi la Păltiniş, în zonele mai joase. Stratul de zăpadă la Bâlea este de 15 centimetri. Mai ninge în cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) la munte, iar în timpul nopţii se mai liniştesc şi ploile din zonele joase. Se va menţine, însă, o masă de aer foarte rece, cu temperaturi foarte scăzute”, a spus Eugen Mitea , Meteorologul de serviciu din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Sud, pentru Mediafax.ro

Meteorologii a prognozat o tempertură minimă de minus 1 grad în cursul nopţii în Sibiu, minus 5 grade la Păltiniş şi minus 8 grade la Bâlea Lac.

Viscol și zăpadă pe Transalpina
Circulaţia pe Transalpina, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, a fost închisă pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, din cauza ninsorilor şi a viscolului. Stratul de zăpadă depus pe carosabil a ajuns la cinci centimetri.

„Pe DN 67 C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, se restricţionează circulaţia pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, respectiv nu au cauciucuri antiderapante sau lanţuri care să fie montate pentru a se putea deplasa. Sunt echipaje de Poliţie care fac verificări şi ne sprijină. Noi acţionăm, însă bate vântul rău, viscolul e foarte puternic, dar este anunţat pentru câteva ore. Nu a nins mult, dar e viscol şi vizibilitate redusă, iar zăpada se depune pe carosabil. Este de aproximativ 3-5 centimetri”, a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, Ion Tudor.

În zonă, vântul suflă cu putere, iar autoritățile au trimis două echipe din județul Gorj și încă două din județul Vâlcea pentru a deszăpezi drumul.

Potrivit polițiștilor, cei care vor fi circula pe Transalpina, fără să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă, vor primi sancţiuni cuprinse între 9 şi 20 de puncte de penalizare, fiind reţinute şi certificatele de înmatriculare.

Meteorologii susțin că, în județul Gorj, sunt anunțate și mâine ninsori la munte, ploi însemnate și intensificări ale vântului.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X