Social

Greu de crezut. Un angajator care oferă salarii de 2.000 de euro nu găseşte candidaţi

De câţiva ani, domeniul IT tentează pe toată lumea datorită salariilor. În prezent, însă, nici câştigurile, care depăşesc de multe ori salariile majorităţii românilor, nu îi mai conving pe puţinii specialişti să se angajeze. Confirmă acest lucru şeful unei companii de recrutare.

Felix Toma, seful companiei de recrutare Gi Group, care intermediaza, printre altele, si angajarea de specialisti in domeniul IT, caracterizeaza recrutarea din acest sector drept „o nebunie”, in care pozitiile se diversifica, salariile cresc de la an la an, insa, chiar si asa, oamenii sunt foarte greu de gasit.

„Este nebunie in domeniul IT. De exemplu, vrem sa angajam 100 de persoane pentru o companie din domeniul IT din Timisoara, unde salariul incepe de la 2.000 de euro net plus prima de relocare. Prima de relocare este acordata pentru ca in Timisoara sigur nu vom gasi oameni, rata somajului fiind foarte mica, si reprezinta o sustinere pentru cei cei dispusi sa vina din alte orase. Insa chiar si in aceste conditii, nu gasim oameni care isi doreasca sa se angajeze, oameni dornici sa se relocheze”, a declarat pentru wall-street.ro Felix Toma.

Desi pentru acest salariu multi romani ar fi dispusi sa lucreze oriunde, chiar si peste program, nu la fel stau lucruri cand vine vorba despre cei care s-au specializat in domeniul IT.

Astfel, ca putinele raspunsuri primite la aceasta oferta au venit din partea unor persoane dispunse sa lucreze doar de acasa pentru un salariu de 2.000 de euro net.

Cele mai importante cifre din sectorul IT

Domeniul IT conduce clasamentul industriilor cu cele mai mari venituri ale angajatilor din economia romaneasca, cu un salariu mediu net in valoare de 5.487 lei pe luna, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In tot acest timp, salariul mediu in Romania depaseste usor 2.000 de lei (2.078 lei).

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X