Culinar

GRESEALA PE CARE O COMIT TOTI ROMANII CAND FAC CIORBA. CAT DE PERICULOS E PENTRU TINE

Ciorba este una dintre cele mai bune inventii culinare. Hraneste si hidrateaza in acelasi timp. Un motiv sa o consumati zilnic.

   

Un lucru este esential. Daca puneti la fiert legume din agricultura intensiva, aruncati prima apa. De obicei, acolo se descarca majoritatea chimicalelor folosite pentru solul in care au fost cultivate. Indiferent de varsta, o ciorba sau o supa sunt ideale zilnic.

Mihaela Bilic, nutritionist: „Daca mancam o ciorba ne simtim satui si asta pentru putine calorii, din cauza asta ciorba e un aliment perfect pentru rehidratare dar si remineralizare.”

Daca folositi legume crescute in agricultura intensiva, singura recomandare este sa aruncati prima apa. Acolo se elimina mare parte din reziduuri, adica ingrasamintele si pesticidele folosite la crestere.

Nu acelasi lucru este valabil pentru legumele provenite de pe terenuri din agricultura ecologica. Acestea cedeaza in apa folosita doar minerale, adica nutrienti. Daca vreti asadar fast food, opriti-va sa luati o ciorba. Dureaza 5 minute sa o consumati si inca 10 minute sa o folositi. O portie inseamna un „refresh” perfect fiziologic.

Rubin Munteanu, medic primar chirurgia obezitatii: „Supa – ciorba nu stau mult in stomac, lichidele nu stau mult in stomac pentru ca nu e novoie de un proces intens la nivelul stomacului de a se amesteca cu lichidele de acolo, ele trec liber in duoden.”

Iar daca o preparati cu bors, in ciuda gustului acrisor, vine la pachet cu o substanta cu un efect puternic alcalinizant, ideala. Ciorba ofera aproape instantaneu DISTENSIE gastrica.

To Top