Actualitate

Gabriela Firea se pregătește de Târgul de Crăciun București 2016

Gabriela Firea a declarat sâmbătă că deja se pregătește pentru Târgul de Crăciun București 2016. Primarul general al Capitalei susține că evenimente de genul Târgului Bucureștilor vor fi organizate în continuare, având în vedere succesul manifestării care se desfășoară în Piața Constituției, mai ales că publicul are nevoie de „autentic”.

Târgul Bucureștilor s-a deschis vineri și reunește producători de fructe, legume, dar și produse de patiserie tradiționale, must sau decorațiuni, icoane și accesorii. În timpul evenimentului, pe scena din Piața Constituției cântă interpreți de muzică populară.

Primarul general a vizitat sâmbătă târgul, alături de viceprimarii Tomnița Florescu și Aurelian Bădulescu și s-a oprit la câteva standuri și a menționat și Târgul de Crăciun București 2016.

Firea a spus că ideea acestui târg a venit din primele zile ale preluării mandatului de primar general.

„Ne-am gândit chiar în prima săptămână când am venit la Primăria Generală a Capitalei, împreună cu domnul viceprimar, cu doamna viceprimar Tomnița Florescu, să organizăm un târg al Bucureștilor în perioada zilelor recoltei. Pentru că se întorceau toți bucureștenii din vacanță și începeau școlile era nevoie de un eveniment care să adune laolaltă producători agricoli din zonă, pentru a se întâlni mai aproape cu bucureștenii, cu cetățenii care nu de fiecare dată au posibilitatea să cumpere produse proaspete, produse autohtone și merg pe cele care sunt în magazine, sunt pe rafturi”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a spus că se bucură că bucureștenii au venit „într-un număr atât de mare” la Târg și a menționat că, probabil, evenimentul se va repeta. „Cred că, având în vedere că este un succes, vom recidiva și vom mai organiza astfel de evenimente care văd că prind nu doar la publicul tradițional, cât și la publicul foarte tânăr”, a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a adăugat că toți producătorii care și-au manifestat interesul să participe la târgul din Piața Constituției au fost primiți. „Cei care s-au înscris au fost bine veniți. Practic, nu a fost o selecție”, a spus ea, subliniind că acest târg are și calitatea de a transmite tradiția celor mai tineri.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X