Interne

Fost ministru al Culturii, anunţ neaşteptat despre finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului

Fost ministru al Culturii, anunţ neaşteptat despre finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului

Liderul ALDE Bucuresti, Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, s-a declarat impotriva finantarii din bani publici a Catedralei Mantuirii Neamului, invocand faptul ca „Bucurestiul nu va fi imbogatit cu un mare monument de arhitectura, care sa fie o mandrie”.

   

Reprezentantul ALDE face acesta declaratie in contextul in care Consiliul General al Capitalei va vota joi propunerea primarului general Gabriela Firea de sustinere financiara a proiectului cu 15 milioane lei.

„Eu am un punct de vedere personal, am si spus-o in timpul campaniei locale. Catedrala Mantuirii Neamului nu cred ca trebuie finantata din bani publici, atata timp cat proiectul Catedralei nu a fost unul public. Bucurestiul, insist asupra acestui lucru, nu va fi imbogatit cu un mare monument de arhitectura, care sa fie o mandrie pentru toti bucurestenii, ca sunt practicanti ortodocsi sau nu, asa cum se intampla bunaoara la Barcelona cu catedrala lui Gaudi, care e o bijuterie a orasului, ca e cineva catolic sau nu, conteaza prea putin din acest punct de vedere. Deci va fi un monument care nu va imbogati orasul, nu s-a sfatuit Patriarhia cu nimeni cand l-a proiectat asa cum l-a proiectat, nu vad de ce ar trebui finantat din bani publici”, a declarat Barbu marti la RFI.

To Top