Externe

Foamea din Yemen are un chip: Salem are 6 ani si cantareste 4 kilograme. „De cand s-a nascut sufera intruna de foame”

Foamea din Yemen, cea mai saraca tara din Golful Persic, are un chip. Este cel al lui Salem care la 6 ani cantareste 4 kilograme.

Salem Abdalá Isa are un schelet minuscul iar pe chipul lui se citeste un singur lucru: o foame atroce. Corpul sau a venit pe lume simtind foame si creste dureros simtind foame.

Imaginea sa a circulat intens pe retelele de socializare in aceasta saptamana si a fost preluata de presa internationala, relateaza El Mundo.

Salem s-a nascut in 2010 intr-un sat uitat de lume din Hodeida, catre granita Yemenului cu Eritreea. I-a vazut murind pe doi dintre cei sapte frati ai sai. Inainte ca Arabia Saudita sa-i bombardeze satul, tatal sau era pescar, insa barcile lui au fost distruse.

Micutul a fost adus in stare grava la un spital din Hodeidah. „De cand s-a nascut sufera intruna de foame” le-a spus mama sa medicilor. In Hodeidah, 100.000 de copii sufera de malnutritie severa. ONU atrage atentia ca in toata tara, 3 milioane de copii si femei gravide sau care au nascut recent sufera de foame si au nevoie de ajutor urgent.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X