Actualitate

Fiul Elodiei a pierdut moștenirea. Între timp, Cioacă moare de frig în pușcărie

După trei ani de procese, mama Elodiei Ghinescu, curator special al nepotului său, a renunțat la procesul de succesiune deschis împotriva lui Cristian Cioacă.

După ce a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu, fostul polițist Cristian Cioacă a ales să intre în ”silenzio stampa”, apropiații lui fiind rugați să nu mai facă declarații despre condițiile în care trăiește în penitenciar. Nu și-a mai dorit nici măcar să fie văzut la alte termene, iar procesul de succesiune l-ar fi expus din nou atenției publice. Acest lucru nu se va mai întâmpla, și asta pentru că în acest proces, mama Elodiei Ghinescu, desemnată drept curator special al nepotului, Patrick, a renunțat la judecată.

Aceasta nu a solicitat expres acest lucru, însă nu a prezentat înscrisurile cerute de judecători în astfel de cazuri, iar dosarul a fost desființat. ”Admite excepţia perimării invocată de instanţă, din oficiu. Constată perimată acţiunea formulată de reclamantul Cioacă Patrick Matei, prin curator special Ghinescu Emilia, în contradictoriu cu pârâtul Cioacă Constantin Cristian”, se arată în decizia magistraților Judecătoriei Brașov. Moștenirea rămasă în urma Elodiei reprezintă un apartament, locuință în care ar fi fost comisă crima, o garsonieră folosită drept cabinet de Elodia, și o mașină.

Condițiile nu sunt grozave
Cristian Cioacă își execută pedeapsa la Penitenciarul Colibași, acolo unde a reușit să-și impună deja respectul printre deținuți. Cu toate astea, condițiile de-aici îi pun probleme fostului polițist. Potrivit unui control efectuat de Asociația pentru drepturile Omului, spațiile de detenție nu sunt încălzite și cel mai probabil problema va fi de durată.

Penitenciarul este racordat la rețelele de utilități ale orașului și dispune de centrală termică proprie care nu poate asigura căldura necesară. ”Directorul cunoștea această situație și a precizat că în prezent există un litigiu pe conducte cu o firmă care nu și-a respectat obligațiile contractuale”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X