Social

Fetiţa are o listă lungă de interdicţii. Adriana Iliescu recunoaşte că-şi ”chinuie” fiica de 11 ani!

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume, este foarte strictă atunci când vine vorba despre educaţia fiicei sale. Deşi Eliza a împlinit anul acesta 12 ani, ea nu are telefon, tableta, laptop, are voie o singură oră pe zi la televizor si nu a mâncat niciodată la fast food.

În 2005, Adriana Iliescu a adus pe lume o fetiţă, la vârsta de 62 de ani, după o înseminare artificală. Ea a născut în condiţii optime, iar Eliza a primit nota zece la naştere. Gestul profesoarei de a deveni mamă la o vârstă atât de înaintată a fost îndelung criticat de o ţară întreagă. Au trecut doisprezece ani de atunci, iar cele două, mamă şi fiică, au o relaţie extraordinară. Au grijă una de cealaltă, nu mănâncă niciodată separat, nu se culcă supărate şi fac seară de seară câte o plimbare lungă. În vârstă de 78 de ani, Adriana Iliescu, de profesie profesor universitar, este foarte strictă atunci când vine vorba despre educaţia fiicei sale. Consideră că generaţiile de tineri de astăzi au un comportament deviat, nu mai citesc, nu învaţă atât cât ar trebui şi petrec marea majoritate a timpului pe calculator, fie cu ochii la televizor.


I-a pus fiicei sale condiţii extrem de stricte!
Ajunsă deja la vârsta de 12 ani, Eliza păşeşte rapid spre adolescenţa. Mama ei are de gând să mai trăiască mult timp de acum încolo şi să îi vegheze paşii, însă, cum nimeni nu are zilele cumpărate, ea a încercat să îşi pregătească fiica pentru greutăţile vieţii şi s-a asigurat că ea va primi o educaţie aleasă.

Astfel, până acum, Eliza a citit mai multe cărţi decât mulţi adulţi, iar pe deasupra are o listă lungă de interdicţii: ”Nu vedeţi cum a ajuns tineretul din ziua de astăzi? Copii minori se duc în cluburi, beau, se destrăbălează? Toţi sunt cu telefoanele în mână de la zece ani. Eu mi-am crescut copilul altfel. Eliza nu are laptop, tabletă şi nici telefon, nu i-am luat, nu am considerat că este necesar. De altfel, nu există zi în care ea să nu citească măcar cinci, şase pagini înainte de culcare. Nu mâncăm la fast food-uri, iar la televizor are program limitat. Ce-i drept, am un copil cuminte şi înţelegător. Ştiu că sunt mai strictă, dar mă gândesc numai la binele ei”, a declarat Adriana Iliescu.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X