Social

Experiențele unui cerșetor italian care a ajuns pe străzile din România! Ce spune despre țara noastră

Un italian a ajuns să cerșească pe străzile din România după ce a încercat mai multe țări din Europa, din declarațiile sale reieșind că în țara noastră i-a mers mai bine decât prin alte locuri.

Un italian care cerșește pe străzile din Piatra Neamţ cu un carton pe care scrie, în limba română, că nu are loc de muncă, că a fost aruncat în stradă în Italia și că are nevoie de bani pentru medicamente (pentru tratarea unor afecţiuni de ficat şi rinichi) a vorbit pentru vestea.net despre România.

Italianul, care este flancat de doi maidanezi, pe care susţine că i-a cărat după el prin mai multe ţări din Europa, a ajuns pe străzi după ce şi-a pierdut casa din Italia.

„Mi-a luat-o banca. Nu am putut plăti ratele la timp când s-a trecut de la lira italiană la euro”, spune el, pentru sursa citată.


Din acel moment a şi început periplul său prin ţările europene, trecând prin Spania, Franţa, Germania, Elveţia, Cehia, Polonia, Ungaria şi, evident, România. Cu un câine a plecat din Italia, pe al doilea l-a adoptat prin Spania. Tot în Spania a trebuit să meargă pe jos, peste 100 de kilometri, după ce a refuzat să-şi abandoneze câinii cu care urcase în tren după ce şi-a luat bilet.

„Controlorul nu m-a lăsat cu câinii în tren. Am coborât că nu am vrut să mă despart de ei. Am mers pe jos peste 100 de kilometri, că nu mai aveam bani de bilet”, povesteşte italianul.

Dar, nu asta l-a deranjat cel mai tare, ci experiența din Elveția.

„Nu am putut nici să muncesc la ei, nici să stau câteva zile. M-au expulzat, că au legi foarte rele”.

Şi experienţele din România au fost diverse.

„Cel mai rău a fost la Botoşani. Foarte răi poliţiştii de acolo, stăteau pe capul meu, că nu e legal să cer bani pe stradă. Dar eu nu dau în cap nimînui, nu cer. Am cartonul, cine vrea dă un ban, mănânc şi eu, iau o pâine şi la căţei. La Piatra Neamţ Poliţia m-a lăsat în pace dar aici e rău cu grupurile astea de copii cerşetori. Sunt răi, sunt violenţi. Sunt foarte agresivi. Trebuie să mă păzesc că îmi dau târcoale”, spune italianul.


La capitolul bile albe din România, italianul menţionează o familie din Arad care l-a luat şi i-a oferit găzduire pentru câteva nopţi.

„Am putut face un duş, mi-au dat de mâncare, am dormit şi eu într-un pat normal. Nu erau italieni ci români. Italienii nu m-au ajutat niciodată”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X