Social

Exista o diploma care iti majoreaza salariul de cateva ori. De ce este, totusi, extrem de greu de obtinut!

Angajatii care vor sa isi mareasca salariul, sa si-l dubleze sau chiar tripleze, pot sa faca asta daca obtin diploma de MBA, master in administrarea afacerilor.

Pare destul de simplu, dar nu e chiar asa. Aceasta diploma este destul de costisitoare si se obtine cu multe sacrificii. Cu cat un program MBA este mai bun, cu atat costa mai mult.

Pe langa faptul ca taxele de scolarizare sunt destul de mari, cei care vor sa urmeze aceste cursuri trebuie sa renunte si la locul de munca findca MBA-urile bune sunt mari consumatoare de timp.

In Romania, exista programe pentru cei care vor sa munceasca in paralel, insa MBA-urile part-time nu aduc o crestere a veniturilor pentrum cele cu norma intreaga. Totodata, in Romania cursurile sunt mai ieftine ca in SUA, de exemplu. La noi in tara poti sa faci acest master cu cateva zeci de mii de euro, iar in SUA un MBA bun costa peste 150.000 de dolari.

Potrivit Bloomberg, angajatii care castigau in medie 50.000 de dolari pe an inainte de MBA au ajuns la un salariu de 90,000 de dolari imediat după incheierea cursurilor si, in decurs de pana la 8 ani, au ajuns sa castige in medie 145.000 de euro. Asta inseamna, asadar, o triplare a veniturilor in 10 ani.

Vezi mai multe despre MBA!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X