Diverse

„Este descoperirea anului”. Epava extraordinara, scufundata in urma cu 100 de ani, gasita in regiunea Arctica

Cercetatorii rusi au descoperit una dintre cele mai importante corabii britanice, scufundate in 1879, in regiunea Arctica.

The Thames a fost o corabie cu abur, care cantarea 120 de tone, al carei capitan era exploratorul Joseph Wiggin, unul dintre primii navigatori care au incercat sa deschida drumuri comerciale pe mare intre Marea Britanie si Siberia, pe Oceanul Arctic.

Acum, doi cercetatori rusi, au gasit epava in raul Yenisei, de langa satul Goroshikha, la sud de cerul polar arctic.

Nava a fost primul vas oceanic care a navigat pe raul Yenisei, cel mai mare rau care se varsa in Oceanul Arctic, in primele incercari ale britanicilor de a deschide o ruta comerciala dintre Marea Britanie si Rusia. Acesta pornit in misiunein 1875, cu vasul Thames, pe raul Yenisei, Dar misiunea nu a avut succes, asa ca impreuna cu alti exploratori, a reluat-o, in 1897. Frigul cumplit a facut ca partea de jos a navei sa inghete, iar Wiggin a fost nevoit sa raman pe tarm, unde a vandut mai multe bucati din vas. In final, acesta a abandonat vasul, iar in primavara anului urmator, nava s-a scufundat.

„Este greu de spus cat de bine s-a pastrat vasul in tot acest timp. Este plin de nisip si taieturi, si doar o parte din structura extraordinara este vizibila” a spus Alexander Goncharov, membru al expeditiei, conform The Guardian.

Presa din Rusia a scris ca „aceasta este descoperirea anului”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X