Culinar

El revoluţionează complet cartofii prăjiţi. Ce reţetă are

El revoluţionează complet cartofii prăjiţi. Ce reţetă are

Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onoraţi cu stele Michelin, iese pe piaţă cu o nouă abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip „take away”, unde vinde cartofi prăjiţi „high-end”.

   

Dupa 26 de ani de „fine dining”, Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business in care ii are alaturi ca parteneri pe Peter Coins si Lhassan Ait Ali. Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. In loc de ketchup sau maioneza, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fara conservanti sau aditivi artificiali.


Timp de 18 luni, a cautat si testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni. S-a oprit la cartofii organici din provincia Zeelanda. O portie de cartofi prajiti costa intre 3.50 euro si 5 euro, in timp ce un platou vegetarian poate fi cumparat pentru 5-7 euro. Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor traditionale frantuzesti, dar si din ahitectura restaurantului Balthazar din New York. Primul magazin s-a deschis la Haga, inca trei urmand sa fie inaugurate pana la finalul anului in Amsterdam, Arnhem si Utrecht. Sergio Herman este proprietarul a doua restaurante – The Jane, in Antwerp, si Pure C, in Cadzand – ambele premiate cu stele Michelin.

To Top