Culinar

E vremea găluştelor cu prune. Reţetă veche bănăţeană

E vremea găluştelor cu prune. Reţetă veche bănăţeană

Iti lasa gura apa numai cand te gandesti la galustele cu prune din vremea copilariei sau gomboti, asa cum sunt ele numite pe aproape intreg cuprinsul Banatului.

   

INGREDIENTE: faina (cel mult 1 kg), cartofi fierti si zdrobiti (cam 600 g), un ou crud, zahar, 1 varf cutit de sare, prune, pesmet.

MOD DE PREPARARE: Din faina, cartofi, ou, zahar si sare se face un aluat din care se iau bucati in care se invelesc prunele (din care s-a scos in prealabil samburele). Apoi, gombotii (galustele) rezultati se pun in apa care fierbe, se lasa la fiert pana se ridica la suprafata, se scot si se dau prin pesmet calit putin in ulei. Se presara cu zahar pudra. Unele gospodine pun si un praf de scortisoara, pentru aroma.

To Top