Social

E OFICIAL! Femeile, dezastru la volan

Femeile sunt in medie cu 12% mai nervoase la volan decat barbatii, sustine un nou studiu, comandat de Hyundai Motor UK si preluat vineri de publicatia britanica The Telegraph.

Cercetarea, efectuata pe un esantion de 1.000 de soferi britanici, si-a propus sa determine in ce masura sunetele, imaginile, mirosurile, atingerile si gusturile pot provoca raspunsuri emotionale in diferite scenarii de condus.

Participantii au fost observati pentru a fi evaluat modul in care acestia reactioneaza la strigate si la beep-uri, la un pasager care da indicatii sau la un sofer care nu semnalizeaza.

Potrivit The Telegraph, rezultatele au indicat ca in toate scenariile de testare, femeile s-au dovedit mai nervoase la volan decat barbatii.

„Teoria evolutionista sugereaza ca stramoasele noastre au trebuit sa dezvolte un sentiment acut al pericolului (…), daca pestera lor nu era aparata in timp ce barbatii se aflau la vanat”. „Acest instinct al unui ‘sistem de avertizare timpurie’ este inca relevant azi, asa ca soferitele tind sa fie mai sensibile la stimuli negativi, sa se infurie si sa se frustreze mai repede”, a explicat Patrick Fagan, psiholog la Universitatea Goldsmiths din Londra.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste lucrurile care ii fac fericiti la volan, 84% dintre participanti au ales drumurile libere, 78% condusul in mediul rural, 69% condusul la mare si 54% cantatul la volan.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X