ShowBiz

DRAMA actorului Vladimir Găitan: Starea lui nu e prea bună. Toată familia e răvăşită

Vladimir Găitan este de nerecunoscut. A ajuns o „umbră” a bărbatului care a fost odinioară, iar cei dragi tremură pentru viaţa lui. Actorul, care duce de ani de zile pe picioare o boală rară, o formă rară de cancer al sângelui, trece prin momente grele.

Nici trei luni n-au trecut de când, la înmormântarea bunului său prieten Marin Moraru, îndrăgitul actor Vadimir Găitan spunea, resemnat, că următorul care va pleca la ceruri va fi chiar el. Apropiaţii lui ne-au povestit, cu tristeţe, că o parte din previziuni s-au adeverit. Boala lui Găitan s-a agravat, iar corpul lui, slăbit de ani şi de boala care îl macină, face eforturi tot mai mari să reziste.

„A fost în spital, unde medicii i-au făcut toate tratamentele necesare timp de mai bine de o săptămână. Când a plecat acasă, era în scaunul cu rotile, iar starea lui nu e prea bună. Toată familia e răvăşită”, a povestit un apropiat al actorului.

Diagnosticat cu un cancer al sângelui, de 30 de ani, actorul s-a luptat ani întregi cu boala, fără să se plângă şi fără să vrea să atragă atenţia asupra problemelor sale de sănătate. Coşmarul său a început când, printre invitaţii săi, la premiera unui spectacol, s-a aflat şi o doctoriţă. Femeia a devenit bănuitoare când i-a văzut actorului roşeaţa nefirească din obraji, astfel că l-a chemat de urgenţă pentru analize.

Diagnosticul a fost unul crunt. „După analize s-a descoperit că am o formă de cancer de sânge şi mi s-au mai dat 10 ani de trăit. Dar uite că au trecut 27 de ani de atunci şi sunt încă în viaţă. (…) M-am menajat şi am încercat să nu mai fac sport, să stau cuminte. În tinereţe am fost de două ori în străinătate, pentru tratament. Acum fac unul la Fundeni şi ţin să le mulţumesc celor de acolo. Sunt bine îngrijit, sunt doctori profesionişti. Soţia mă susţine, ea îmi aminteşte mereu să iau pastilele”, povestea actorul nostru. Tratamentul e însă unul costisitor: „În urmă cu cinci ani (în 2009 –n.r.) am ieşit la pensie, primesc 1.300 lei, dar, cum aproape pe toţi îi dau pe pastile, trebuie să urc în continuare pe scenă, pentru un ban în plus”, susţinea Vladimir Găitan.

Necruţătoarea boală îi dădea mereu stări de depresie şi îl făcea să se gândească la moarte. „Nu mi-e frică de moarte. Am stări de depresie şi îmi doresc să mor. Am obosit. Văd în moarte o odihnă binemeritată. Am fost şi sunt un tip foarte activ, dar tot ce văd că se întâmplă în jurul nostru îmi creează o stare de nesiguranţă şi o depresie îngrozitoare. N-am garanţia zilei de mâine. Uită-te, am o căsuţă frumoasă, o curticică de 60 de metri. Nu mă găseşti cu zeci de hectare, e doar o casă cu trei dormitoare, dar nu mai pot să rezist, am scos-o la vânzare pentru că nu ne mai permitem s-o întreţinem”, declara Vladimir Găitan într-un interviu pentru „Adevărul”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X