Externe

Două atentate teroriste în Turcia. Cel puţin 6 morţi şi 25 de răniţi

Cel puțin șase persoane au fost ucise și 25 rănite în două explozii produse miercuri în sud-estul Turciei, atacurile fiind atribuite Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP.

Autorităţile turce au anunţat că cel puţin 4 persoane au decedat şi şapte poliţişti au fost răniţi, după ce o maşină-capcană a explodat în localitatea Diyarbakir, situată în sud-estul predominat kurd al Turciei. Presupuşii atacatori ar fi membri ai grupării kurde PKK, scrie Reuters .Explozia a fost coordonată cu un al doilea atac orchestrat de către militanţii kurzi în provincia Mardin, potrivit News.ro.

Cea de-a doua dintre explozii a vizat un vehicul al poliției în timp ce trecea în apropierea unui spital, în localitatea Kiziltepe, la sud de orașul Mardin, rănind cel puțin 25 de persoane, a precizat un responsabil turc.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak.

Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

O altă explozie a zguduit la începutul lunii mai localitatea turcă Diyarbakir, lăsând în urmă patru morţi şi 15 răniţi.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X