Interne

Doi liceeni au santajat o colega ca sa intretina relatii intime cu ei, cu ajutorul unei aplicatii pentru farse. Cum au mintit-o pe tanara

O aplicatie de telefon aparent inofensiva poate avea efecte ingrozitoare cand este folosita de o minte diabolica.

Un tanar din Ilfov a demonstrat asta: se prefacea ca este sunat de un interlop, doar ca s-o inspaimante pe o adolescenta pe care o santaja cu postarea unor filmari compromitatoare. Partas i-a fost un amic care facuse, la randul sau, o victima, tot minora, – pacalita in acelasi mod.

Ionut si Costin au fost trimisi deja in judecata pentru santaj, dupa ce in luna mai au fost saltati de politistii care le-au deconspirat faptele josnice: cei doi si-ar fi batut joc de o colega de liceu mai mica decat ei pe care ar fi constrans-o sa accepte sa intretina relatii intime cu amandoi – sub amenintarea publicarii unui film indecent cu victima. In urma cercetarilor s-a descoperit ca suspectii nu ar fi ezitat sa transforme o aplicatie creata pentru farse si amuzament, intr-una de teroare.

Ca sa-si duca planul la bun sfarsit, tanarul se folosea inclusiv de o aplicatie care genereaza apeluri false. Cand vedea ca fata nu cedeaza, se folosea de ea ca sa o intimideze. La poza de profil punea fotografia unui interlop cat mai cunoscut si temut, cu care chipurile era prieten, inregistra asa zisa convorbire si stabilea ca telefonul sa sune atunci cand stia ca este in compania victimei. Telefonul suna, el i se plangea interlopului ca fata nu coopereaza, si de la celalalt capat al telefonului se auzeau alte injurii si amenintari. Nu e greu de banuit spaima prin care trecea tanara care iarasi i se oferea.

Prin acest cosmar ar fi trecut insa si o a doua victima. Fata a recunoscut in fata anchetatorilor ca ar fi avut parte de acelasi tratament, vreme de cateva luni. La politie nu a mers, de frica.

“In astfel de situatii se mizeaza pe vulnerabilitatea persoanei respectiv”, explica psihologul Cristina Fulop. “Naivitatea fetelor este una dintre vulnerabilitati. Mizeaza pe faptul ca ele au facut niste actiuni intr-o directie si le manipuleza. Este o manipulare in vederea unui abuz. Nu si da seama ce este un interlop, ce inseamna acele amenintari, sunt extrem de naive.”

Cazul a intrat si in atentia DIICOT pentru difuzarea de materiale pornografice cu minori, dupa ce unul dintre inculpati a trimis cuiva filmarea pe care o folosea in santaj.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X