Actualitate

Doi afgani au incercat sa intre in tara pe la Giurgiu ascunsi sub un camion, pe roata de rezerva. FOTO

Doi cetateni afgani au fost depistati la Giurgiu in timp ce incercau sa intre in Romania ascunsi sub un camion, pe roata de rezerva, a anuntat joi Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF).

Tentativa de trecere frauduloasa a frontierei a avut loc miercuri, potrivit unui comunicat al IGPF.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, un cetatean roman la volanul unui autocamion inmatriculat in Romania. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, componente auto (foi de arc) din Turcia pentru o firma din Romania. La controlul efectuat asupra autocamionului, echipa comuna, formata din politistii de frontiera romani si bulgari, a descoperit ascunse sub autovehicul, pe roata de rezerva, doua persoane de sex masculin”, se precizeaza in comunicat.

Cei doi barbati, care nu detineau documente de identitate, au declarat ca sunt din Afganistan si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei, in timp ce soferul a sustinut ca nu stia nimic de persoanele ascunse in camion.

Conform protocolului romano-bulgar, cetatenii afgani au fost preluati de Politia de Frontiera Bulgara, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale.


Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X