Interne

Directorul INFP, declaraţie de ultimă oră despre activitatea seismică din România

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a vorbit, joi dimineaţă despre activităţile seismice din Italia şi din România.

În Italia, trei cutremure majore au avut loc în decurs de 4 ore, cu intensităţi majore: 5,4 , 5,9, respectiv 4,6 grade pe scara Richter.

În România, două cutremure, cu magnitudini de 3,5 şi 2,7 pe scara Richter, s-au produs joi dimineaţă, la ora 1.07, respectiv 3.42, în zona seismică Vrancea.

„Activitatea seismică din România este normală. În Vrancea, se produc cutremure în mod curent, câte 15 seisme pe lună. Legatura Vrancea cu Italia nu există. Nu are nicio legătura una cu alta”, a spus Constantin Ionescu, directorul INFP, care s-a referit şi la cauzele cutremurelor dese şi grave din Italia.

„În Italia este zona de nord faţă de Roma, o zonă unde se produc frecvent cutremure de suprafaţă, cu adâncimi 5-10 km, dacă ne amintim cutremurul din august sau altele. Ce să spunem… ce se întâmplă acolo, că sunt clădiri care cad, din cauză de nerespectarea regulilor în construcţii”, a spus acesta.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X