Actualitate

Directorul INFP: „Activitatea seismica din zona Vrancea este una normala. Nu vor mai fi cutremure in perioada imediat urmatoare de tipul celui de azi-noapte”

Directorul onorific al Instutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Gheorghe Marmureanu, a explicat ca activitatea sesimica din zona Vrancea este una normala si crede ca desi vor mai exista cutremure, insa mult mai mici.

„Deocamdata nu este nicio problema. Este o activitate seismica normala in zona Vrancea. Cutremurele de genul acestora, eu le pot numi nesemnificative pentru probleme mari, insa protecția populației este o problema. Cutremurele din aceasta clasa, cum au fost cele din ultimele ore, nu genereaza la rândul lor seisme foarte mari”, a precizat directorul INFP, potrivit Agerpres.

Specialistul sustine ca in perioada urmatoare nu vor mai exista cutremure, insa nu cel ca sambata dimineata, resimtit in intreaga tara. El crede ca pana la un cutremur mare „mai e un timp”.

„Vrancea asta nu doarme, vad ca isi cauta de treburile ei. Sunt si eu curios ce vrea sa faca. Asta este viața…Deocamdata eu sunt absolut optimist si nu cred ca vor mai fi in perioada imediat urmatoare cutremure de tipul celui de azi-noapte, ci mult mai mici. Nu sunt Dumnezeu ca sa spun, dar stiu destul de multe pentru ca sunt omul care a facut partea seismica la Casa Poporului (Palatul Parlamentului n.r.), la Cernavoda, etc. Cutremurele mari nu au loc in fiecare zi, au loc la o anumita distanța in timp. Deocamdata mai e un timp pâna la un cutremur mare”, a explicat Marmureanu.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X