Actualitate

Director la Protecţia Consumatorilor: „Managerul de la Kaufland Odorheiu Secuiesc a spus că româna nu e o condiţie pentru angajare, că ar fi discriminare“

Directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a precizat că inspectorii care au aplicat amenda la Kaufland Odorheiu Secuiesc sunt etnici maghiari. Aceştia l-au intrebat pe managerul supermarketului cum angajează vânzătoare care nu vorbesc limba română, iar acesta ar fi răspuns: „Nu le cerem limba română, ar fi discriminare”.

Protecţia Consumatorului Harghita a aplicat astăzi o amendă de 10.000 de lei supermarketului Kaufland Odorheiul Secuiesc, deoarece vânzătoarea de la grill nu cunoştea limba română. Controlul s-a întâmplat după ce, ieri, în mass media româneşti a apărut o filmare în care o angajată de la Kaufland Odorheiu Secuiesc a refuzat să servească un client căre nu ştia maghiară.

Inspectorii care au dat amenda sunt etnici maghiari
Directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, cel care a iniţiat controlul, a dezvăluit detalii interesante despre incident:

Comisarii care au fost în control sunt de la Protecţia Consumatorului Harghita, pentru că ei au competenţă în Odorheiu Secuiesc şi sunt etnici maghiari. Am vorbit cu unul dintre ei care a zis că nu i se pare normal ce se întâmplă, cu toate că e etnic maghiar. Într-adevăr vânzătoarea nu ştia limba română. Nu este aceeaşi vânzătoare cu cea care apare în filmarea de pe YouTube. Această angajată chiar nu ştia limba română. Dacă cea din filmare poate că simula, nu am de unde să ştiu, aceasta chiar nu ştia. Asta mi-au spus inspectorii. Şi când a venit directorul magazinului se putea vedea că ea chiar nu ştie limba română”. Atunci, inspectorii l-au întrebat pemanager : „Cum puteţi angaja pe cineva pe vânzări care nu ştie limba română?”. „El a răspuns atunci că nu poate cere cunoaşterea limbii române ca o condiţie pentru angajare, deoarece ar fi discriminare”.

Citeste continuarea aici!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X