Curiozitati

Destinaţii preferate de miliardarii lumii. Unde merg în vacanţă Bill Gates sau Mark Zuckerberg

Dacă te-ai întrebat vreodată unde călătoresc bogaţii lumii, probabil ţi-ai şi răspuns singur: în destinaţii exotice. Nu spunem că nu este aşa, dar şi tu poţi călători în destinaţiile în care au fost în vacanţă Bill Gates, Richard Branson sau Mark Zuckerberg, fără să fii miliardar sau să câştigi la loto, potrivit wall-street.ro.

Sardinia, insula din Marea Mediterana care aparţine de Italia, este destinaţia aleasă de Bill Gates, fondatorul Microsoft şi cel mai bogat om din lume, pentru vacanţă. Deşi Bill Gates a avut o vacanţă tipică unui miliardar, cu plimbări pe un superiaht închiriat cu 5 mil. dolari pe săptămâna, tu poţi merge în Sardinia cu un buget modest. Spre exemplu, un sejur în august-septembrie costă 600 euro/persoană (transport şi cazare).

Mulţi spun că Sardinia este cea mai frumoasă insula din Mediterana. Chiar dacă nu ar fi aşa, Sardinia este cel puţin un paradis pe pământ cu apă să turcoaz şi cristalină şi plajele cu nisip alb. Cea mai cunoscută staţiune este Alghero, însă recomandate sunt şi Costă Rei, golfurile Şanţ’Elmo şi capitală Cagliari.

Maroc este o destinaţie în care Richard Branson, fondator al grupului de firme Virgin Group, obişnuieşte să meargă în vacanţă pentru că are o casă în Munţii Atlas, în apropiere de oraşul Marrakech.

Marocul este un loc atipic, este despre a simţi, despre a trăi şi a cunoste viaţă de pe stradă, despre a te pierde în oraşe că Marrakech şi Fez, despre a vedea locuri că Ait Benhaddou şi Essaouira în care s-au turnat filme că Game of Thrones şi, nu în ultimul rând, despre a trăi experienţă deşertului într-o plimbare pe cămilă. Dacă eşti tentat să creşti că trebuie să fii miliardar pentru a-ţi permite o vacanţă în Maroc, află că aici sunt mai mici decât în România (spre exemplu, mâncarea pe stradă).

Nu te gândi că trebuie să câştigi la loto că să mergi în Maldive, unde şi-a petrecut vacanţă Paul Allen, co-fondatorul Microsoft. Deşi este o destinaţie exotică, Maldive a devenit accesibilă turiştilor, fapt pentru care este tot mai căutată de români. Un sejur în Maldive costă chiar şi 1.000 de euro de persoană (transport, cazare 7 nopţi la 4 stele cu demipensiune).

Maldive este acel tip de loc pe care trebuie să-l vezi că să spui că există. Are o apă de un albastru electric încât o să începi să crezi dacă intri în ea o să o murdăreşti, are plaje cu nisip alb care o să te facă să uiţi că există încălţăminte şi, cel mai important, are o lume subacvatică despre care până acum ai crezut că vezi doar în filme.

Fiji, insulele alese de miliardarii Larry Page şi Sergey Brin, cofondatori Google, pentru a-şi petrecere vacanţă, sunt într-adevăr o destinaţie de vancanta mai luxoasă şi mai scumpă. Astfel că, un sejur de 11 zile în paradisul din Oceanul Pacific costă aproximativ 2.600 de euro de persoană.

Ţară insulară Fiji este compusă din 333 de insule, din care o treime sunt locuite. În Fiji poţi vizită arhipeleagul vulcanic Mamanuca, capitală Suva şi satul plin de tradiţii Năvală şi poţi face diverse activităţi acvatice că scuba diving sau plimbări cu caiacul.

Hawaii este destinaţia de vacanţă a fondatorului Facebook deoarece el are o proprietate de 100 mil. de dolari pe insula. Însă voi nu trebuie să aveţi vile, ci 2.500-3.500 de euro pentru a călători în Hawaii.

Hawaii, cel grup de insule de pe Glob, este un ideal al exoticului, cu palmieri, nisip alb, cămăşi înflorate şi dansuri până în zori. Reprezentantive pentru Hawaii sunt insulele Maui şi Kauai când vine vorba de plajă, însă Parcul Naţional Vulcanic aflat în Patrimoniul UNESCO şi vârful Mauna Kea, cel mai înalt vârf de pe arhipeleag, de 4.207 metri altitudine, fac din Hawaii un loc unic pe pământ.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X