Interne

DEMISII în masă la Spitalul Floreasca, din Capitală. Ce reclamă medicii

Nu mai puţin de 15 dintre medicii de la Spitalul Floreasca, din Capitală, au demisionat. Potrivit Realitatea TV, aceştia reclamă managementul defectuos al directorului interimar. Protestul extrem are loc în condiţiile în care, zilele acestea, a apărut pe Internet o înregistrare audio în care managerul Sorin Păun înjură rezidenţii în sala de operaţie. În replică, managerul Păun a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că îşi exprimă speranța că medicii de la Departamentul UPU – SMURD vor înțelege că ‘au depus un jurământ în slujba pacientului și nu în interesul unui om sau al unui grup de interese’. Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat la Guvern, că situaţia de la Spitalul Floreasca este foarte gravă, după ce 15 medici şi-au depus demsiiile, aceştia acuzând managementul defectuos. Totodată, acesta a precizat că dacă acuzaţiile care i se aduc lui Păun sunt adevărate, sunt inaceptabile.

Demisii în masă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti. 15 din cei 31 de medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi-au depus demisiile. Mai mult, şi colegii lor de departament au spus că vor face acelaşi lucru, ceea ce înseamnă că spitalul ar putea rămâne fără asistenţă de urgenţă.

„Nu ne mai putem desfăşura activitatea de când domnu manager refuză să semneze achiziţiile de echipamente, de materiale sanitare. Ne gândim în primul rând la pacienţii noştri. Adrenalina e de bază în resuscitarea pacienţilor. Mai avem, pentru că funcţionăm pe baza stocului UPU, am făcut sesizări, la minister, la domnul manager, dar fără rezultat. Situaţia a început de când de când domnul manager este în funcţie. Un medic fără materiale sanitare, fără medicamente, nu poate face nimic. Situaţia e foarte gravă. Urmează şi alte demisii”, a declarat medicul Alexandru Ciucioi.

UPDATE 18.30 Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, înaintea discuțiilor cu reprezentanți ai medicilor de la Spitalul Floreasca, ce au loc la MS, că își dorește ca situația, apărută în urmă cu câteva săptămâni, să fie soluționată, în contextul în care acuzațiile formulate sunt „relativ grave”.

„Mă gândesc să am o discuție cu toate părțile implicate. Acuzațiile sunt relativ grave. (…) Am așteptarea să se rezolve situația. Am așteptarea asta deja de câteva săptămâni bune”, a spus el, înainte de a intra în minister. Voiculescu a precizat că a avut cunoștință despre situația de la Spitalul Floreasca deoarece a avut întâlniri cu „ambele tabere”.

„(În urma discuțiilor de până acum — n.r.) s-a ajuns la mai multe concluzii, care nu au fost aplicate, dacă vreți. În sensul că nu s-a rezolvat situația. Altfel nu am fi aici, astăzi”, a afirmat ministrul. „Nu am ajuns unde trebuia să ajungem, sper că acum vom ajunge”, a conchis el. Vlad Voiculescu a anunțat, după ședința de Guvern, că a convocat pentru miercuri seară, la sediul MS, o a treia rundă de discuții cu reprezentanți ai medicilor.

UPDATE 17.25 Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a exprimat speranța că medicii de la Departamentul UPU – SMURD vor înțelege că ‘au depus un jurământ în slujba pacientului și nu în interesul unui om sau al unui grup de interese’.

„În legătură cu situația de la UPU — SMURD, Spitalul Clinic de Urgență București, am un singur comentariu: Sper ca medicii colegi de la secția UPU să înțeleagă că au depus un jurământ în slujba pacientului și nu în interesul unui om sau grup de interese și să nu se lase manipulați”, a declarat Sorin Păun, miercuri, într-o conferință de presă.

El a adăugat că toată activitatea lui managerială se bazează pe principiul respectării legii.

„Nu răspund la presiuni făcute de grupuri de interese. Nu cer decât respectarea legii, justificare cheltuielilor în decontul pe pacient și la secția UPU, așa cum se face în tot spitalul, de altfel, justificarea unor achiziții pe baza nevoilor reale și respectarea reglementărilor și procedurilor în vigoare. În relația cu colegii și colaboratorii, mă bazez pe comunicare deschisă, în contextul în care reglementările trebuie aduse la cunoștința tuturor angajaților spitalului”, a mai precizat el, citat de Agerpres.

Potrivit unor surse medicale citate de Realitatea TV, medicii reclamă managementul defectuos al directorului interimar al spitalului, Sorin Păun.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Bogdan Opriţa, a confirmat demisiile. Pe de altă parte, solicitat să ofere o poziţie, Ministerul Sănătăţii nu a oferit, până la această oră, niciun punct de vedere.

Protestul extrem are loc în condiţiile în care, zilele acestea, a apărut pe Internet o înregistrare audio în care managerul Sorin Păun înjură rezidenţii în sala de operaţie.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X