ShowBiz

Delia, lider la incasari din muzica. Numele care completeaza topul celor mai bine platiti artisti din Romania

Interpreta de muzica pop Delia a incasat cei mai multi bani din drepturi de autor in semestrul patru din 2015 si in primul semestru din 2016, conform informatiilor furnizate, luni, de CREDIDAM.

Ea este urmata in acest clasament realizat de CREDIDAM (Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti) de Connect R, Alex Velea, Andra, Shift, Smiley, DJ Sava, Loredana, Randi si Carla’s Dreams.

Directorul general al CREDIDAM, Stefan Gheorghiu, a declarat intr-o conferinta de presa ca asociatia a ajuns la peste 13.500 de membri directi si indirect la un milion de interpreti straini pe baza acordurilor internationale.

„Azi, CREDIDAM a implinit 20 de ani. Ceea ce parea la inceput un vis quijotesc a devenit una dintre cele mai mari asociatii de profil din Europa, componenta importanta a societatii civile romane. Plecand de la o formula restransa in 1996, de numai 69 de membri, CREDIDAM a ajuns, dupa 20 de ani, sa fie asociatia numarul unu a artistilor interpreti din Romania, numarand peste 13.500 de membri, artisti romani si straini, membri directi si, indirect, la aproximativ un milion de interpreti straini, in baza acordurile bilaterale”, a afirmat Stefan Gheorghiu.

Potrivit acestuia, centrul este singura organizatie de gestiune colectiva pentru drepturile artistilor interpreti din Romania care are relatii cu organisme similare din strainatate, avand incheiate 35 de acorduri bilaterale cu tari precum Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Spania, Marea Britanie.

„In 19 ani de activitate, din 1996 pana in 2015, CREDIDAM a platit artistilor in total 244.820.646 lei, iar impozite catre stat in valoare de 100.505.575 lei. Total sume colectate in 2015 – 40.991.152 lei. Gestiune obligatorie – 27.493.495 lei, iar gestiune facultativa – 13.497.656 lei”, a spus Gheorghiu.

Cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitate, CREDIDAM a organizat Ziua Portilor Deschise, prilej cu care a prezentat publicului larg noul sediu. Participantii au putut cunoaste pasii pe care ii are de urmat un artist din momentul inscrierii ca membru.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X