Social

Debranșările de la RADET ar putea fi interzise. Lovitură pentru români

Debransarile de la RADET pentru instalarea de centrale termice de apartament sau de bloc ar putea fi interzise, potrivit unui proiect de lege care urmeaza sa fie votat in Camera Deputatilor, for decizional.

Proiectul modifica Legea serviciului public de alimentare cu energie termica. Propunerea legislativa de modificare a fost initiata acum opt ani de deputatii Iulian Iancu (PSD) si Dan-Radu Rusanu, Mircea Ciopraga, Ioan Cristea si Ioan-Silviu Lefter (PNL). A fost atunci adoptat de Senat si din ianuarie 2009 zace la Camera Deputatilor. Surpriza a fost saptamana trecuta cand Comisia de Industrii a scos proiectul de la sertar si l-a trimis Biroului Permanent. Proiectul are numeroase amendamente care schimba fundamental varianta adoptata de Senat.

Cea mai importanta modificare este: „deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu si debransarea totala a instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise in cazul in care condominiul se afla intr-o zona unitara de incalzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termica”.

Zona in care e interzisa debransarea. Ce se intampla cu cei care se pot debransa
Zona unitara de incalzire presupune ca intr-o anumita zona toata lumea sa se incalzeaza printr-un anumit sistem. Daca proiectul trece asa cum a ajuns la Camera, debransarile de la RADET-uri nu vor mai fi posibile, nici individual, pe apartamente, nici colectiv, pe blocuri, daca primariile vor decreta zone unitare de incalzire centralizata. Proiectul de lege mai prevede ca pentru a fi debransat un bloc aflat in afara zonei unitare, este necesar acordul tuturor membrilor asociatiei de proprietari, nu doar decizia majoritatii. Daca o persoana decide sa se debranseze de la RADET, aceasta trebuie sa inlocuiasca masura de incalzire cu una impusa de primarie in zona respectiva, nefiind la libera alegere tipul de incalzire in apartamentul propriu.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X