Curiozitati

De ce toate avioanele sunt albe

Indiferent că au logo-ul sau alte detalii grafice în altă nuanță, toate avioanele au la bază culoarea albă. Dacă te-ai întrebat vreodată care este motivul, află răspunsul în cele ce urmează:

Avantaj termic
În primul rând, pentru că albul reflectă razele soarele, în timp oricare altă nuanță ar absorbi căldura. Acest avantaj termic oferit de culoarea albă permite ca interiorul aparatului de zbor să rămână răcoros.

Albul nu se estompează
Un alt motiv pentru care avioanele sunt vopsite în alb este că această nuanță se păstrează în timp, spre deosebire de celelalte culori, care s-ar estompa rapid din cauza altitudinilor mari și ale condițiilor atmosferice.

Albul este mai vizibil
Datorită acestei nuanțe, avioanele sunt mai vizibile pe cer. De asemenea, albul ajută personalul de la sol să identifice mai ușor posibile fisuri, urme de lovituri sau orice alte daune de suprafață, care ar putea fi cu greu observate pe alte culori.

Termeni și condiții
Nu în ultimul rând, trebuie să știm că majoritatea avioanelor sunt în arendă, iar o parte din termenii și condițiile închirierii lor presupun interzicerea schimbării culorii, pentru a putea fi revândute mai ușor.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X