Bizar

De 30 de ani, îi creşte nasul fără încetare

Îi e teamă să iasă din casă pentru că toţi copiii strigă după ea Pinocchio! Pamela Ichard, de 46 de ani, este unul dintre puţinii oameni cărora le creşte nasul fără să spună măcar o minciună. Ea speră să scape de monstrul din mijlocul feţei în curând.

Pamela Ichard, de 46 de ani, povesteşte că a fost un copil perfect nomal până la 15 ani, când a intrat la pubertate. „Când aveam 15 ani eram o fetiţă foarte frumoasă, cu o piele fină şi un ten de invidiat. Însă odată intrată la pubertate, s-a declanşat acneea şi lucrurile au luat o întorsătură urâtă”, a declarat femeia luni, în cadrul emisiunii „Doctors”. Pielea feţei a început să se înroşească şi să se zbârcească inestetic.


Colegii i-au spus Pinocchio încă din liceu pentru că nasul ei creştea de la o zi la alta. A încercat să se trateze cu diferite medicamente şi chiar a apelat la chirurgia estetică şi la intervenţii cu laser. Dar nimic. Blestematul de nas continua să crească fără încetare. A fost diagnosticată cu rinofima, o boală extrem de invazivă şi chinuitoare. Doctorul dermatolog Sonia Batra a declarat în timpul emisiunii că este un caz medical unic, având în vedere vârsta fragedă la care Pamela a dezvoltat această afecţiune. Batra a punctat că persoanele care suferă de rinofima sunt majoritatea de sex masculin.

„Nu există un tratament care să funcţioneze 100%. Ţesutul continuă să crească, indiferent ce facem”, a spus doctorul. Cu toate astea, Ichard va fi operată de chirurgii plasticieni şi întreg ţesutul va fi înlocuit. Dar oare atunci blestemul păpuşii de lemn a scriitorului Carlo Collodi (1826-1890) va fi înfrânt?

Rinofima e o afecţiune dermatologică a nasului caracterizată prin dilatarea vaselor cutanate şi formarea unor papulopustule inestetice pe faţă. Se manifestă printr-o îngroşare a pielii şi o creştere în volum neregulată şi deformată. Nasul propriu-zis se hipertrofiază.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X