Externe

Date oficiale: Coreea de Nord deţine doar 28 de site-uri web

Statul nord-coreean deţine doar 28 de domenii online înregistrate, aceste date au fost dezvăluite din cauza unei erori a unui angajat guvernamental în domeniul tehnologic, informează site-ul ziarului The Guardian.

Dezvăluirea a fost făcută după ce unul din serverurile de nivel înalt ale Coreei de Nord a fost configurat în mod eronat să divulge o listă a tuturor numelor site-urilor care sunt înregistrate sub domeniul .kp.

Multe dintre site-uri aparţin structurilor oficiale precum comitete pentru relaţii culturale, agenţii naţionale de presă sau ziarul partidului conducător, Partidul Muncitorilor, pagina oficială a companiei aeriene de stat, Air Kyoto sau un site specializat în muzică nord-coreeană şi bucătărie tradiţională.

Descoperirea a fost făcută marţi de inginerul de securitate Matt Bryant şi postată pe serviciul de găzduire GitHub.

Pe site-ul GitHub era scris comentariul: „Unul dintre site-urile nord-coreene a permis în mod accidental transferurile globale. Aceasta permite tuturor celor care solicită un transfer zonal la numele serverului ns2.kptc.kp să obţină o copie a datelor sistemului de nume de domeniu (DNS) al Coreei de Nord”.
Bryant a declarat: „Deţinem o listă completă a numelor de domeniu ale Coreei de Nord şi în mod surprinzător, sau nesurprinzător, aceasta este foarte mică”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X