Tehnologie

Dacă ai distribuit acest mesaj pe Facebook, ar trebui să îți ștergi contul

maini-pe-laptop-facebook

În ultimele săptămâni, toți mai mulți utilizatori ai Facebook au postat pe conturile lor personale un mesaj menit să le protejeze fotografiile și alte postări publicate, precum și datele lor personale. Respectiva notificare, privind „protejarea informațiilor” este, de fapt, o farsă, informează oficialii rețelei de socializare.

   

Mesajul devenit viral pe rețeaua de socializare este următorul:

„Termen limită până mâine! Din cauza faptului că Facebook a ales să implice un software care permite furtul de informaţii personale: astăzi, ca răspuns la noile orientări Facebook, declar că drepturile mele sunt ataşate la toate datele cu caracter personal, fotografii, texte, mesaje private, publicate în profilul meu. Pentru uz comercial trebuie cerut acordul meu scris, în orice moment. Cu această versiune, spun pe Facebook că este strict interzis să fie dezvăluite, prin copiere, distribuire, retransmitere să ia orice altă acţiune împotriva mea, bazate pe acest profil şi/sau conţinutul acestuia. Încălcarea confidenţialităţii este pedepsită de lege (UCC 1 1 1-308-308-103 şi statutului de la Roma). Facebook este acum o entitate deschisă. Toţi membrii sunt încurajati pentru publicarea unui anunţ de acest tip.

Cei care citesc acest text, îl puteţi copia şi lipi pe peretele Facebook. Dacă preferaţi, puteţi copia şi lipi acest text. Dacă nu aţi publicat această declaraţie cel puţin o dată, se permite în mod tacit utilizarea unor elemente cum ar fi: fotografii, informaţii şi altele, conţinute în profilul personal”.

Acest mesaj este inutil, după cum reprezentanții Facebook au precizat și în anul 2012, când un mesaj similar circula pe rețeaua de socializare.

„Orice persoană care utilizează Facebook deține și controlează conținutul și informațiile pe care le postează, așa cum se precizează în secțiunea `Termeni și condiții`. Aceasta este politica noastră, așa a fost dintotdeauna. Așadar, confuzia apărută este provocată, în realitate, de faptul că cei mai mulți dintre utilizatori nu citesc precizările din secțiunea `Termeni și condiții` atunci când își fac un cont”, explică un reprezentant al Facebook.

Sursa citată precizează că mesajul este inutil deoarece politica Facebook permite ca orice postare a utilizatorilor să fie folosită, în scopul promovării rețelei.

„Printre altele, acolo se arată că Facebook poate utiliza oricare dintre postările unei persoane pentru a se promova. În plus, fiecare utilizator în parte își poate configure contul în așa fel încât doar unele persoanesă poată vizualiza sau redistribui statusurile, fotografiile sau clipurile publicate”, conchide reprezentantul Facebook.

To Top
error: