Util

Cum să cureţi mai uşor grătarul murdar al aragazului

gratar_aragaz

Este imposibil ca grătarul aragazului să rămână prea multă vreme curat, oricât de atentă ai fi. Se murdărește ușor cu grăsime, iar dacă se adună pete de arsură și resturi de mâncare este timpul să îl cureți temeinic. Iată cea mai eficientă metodă!

   

Ai grijă să cureți grătarul plitei de la aragaz doar după ce se răcește bine. Dacă este fierbinte și îl pui la înmuiat în apă, este posibil să se crape. Așteaptă să se răcească și apoi umple chiuveta cu apă sau un lighean suficient de mare în care poate încăpea grătarul. Toarnă apă fierbinte și adaugă detergent de vase.

Dacă ai un grătar mai vechi, de dimensiune mare, îl poți înmuia direct în cadă, dar așază câteva prosoape de bucătărie sub el, ca să nu distrugi suprafața căzii. Lasă grătarul să se înmoaie bine câteva ore în apa cu detergent, apoi freacă bine zonele acoperite cu grăsime cu ajutorul unui burete aspru. Nu uita să porți mănuși de menaj, ca să îți protejezi mâinile și manichiura. Pentru petele dificile, pentru coturi și zonele mai greu de curățat folosește o periuță aspră sau chiar un burete de sârmă pentru vasele de Teflon. Aceeși metodă va fi la fel de eficientă și pentru oalele și cratițele pe fundul cărora s-au adunat straturi de grăsime arsă foarte greu de curățat doar cu un simplu burete de vase.

Bicarbonatul, pentru situații mai dificile

Dacă nu ești mulțumită de rezultat, iar detergentul de vase nu și-a îndeplinit misiunea, poți lăsa grătarul la înmuiat în apă fierbinte și bicarbonat. Singurul dezavantaj este că trebuie să folosești cel puțin 50 de grame de bicarbonat ca să scapi de depunerile arse de grăsime, și apoi să freci foarte bine grătarul cu un burete abraziv.

To Top