Util

Cum recunoastem orezul de plastic de cel natural

s604x0_fake_rice_5_700x433

Dupa ce presa din China a relatat despre faptul ca autoritatile i-au prevenit pe chinezi sa fie prudenti la pericolele produselor artificiale, s-a constatat ca orezul artificial a ajuns deja sa se vanda si in India, Indonezia, dar si in Vietnam.

   

Potrivit unor specialisti, orezul din plastic il recunostem de cel natural, in primul rand, prin faptul ca ramane tare chiar si dupa fierbere, iar mancarea preparata folosind acest orez are un miros specific neplacut, de cauciuc ars. Pentru a-i pacali mai eficient pe oameni, presa din Asia scrie ca orezul natural este amestecat cu cel artificial in pungi. Astfel, daca observam ca boabele de orez nu au forme si culori identice este posibil sa fie amestec de natural cu artificial.

Orezul din plastic este foarte periculos pentru sistemului digestiv, cauzand gastrita si afectiuni ale intestinelor. Unele ziare au scris ca acest orez este fabricat din cartofi si rasina sintetica. Altele spun ca ar contine anumite substante chimice din categoria plasticului. Un oficial de la o asociatie chineza pentru restaurante a spus ca mancand trei castroane de orez artificial este echivalent cu mancatul unei pungi de plastic.

In China se va declansa o ancheta in acest sens, insa, intre timp, fabricantii profita de pretul mic al obtinerii acestui tip de orez si il distribuie ca fiind orez natural in numele profitului.

To Top