Culinar

Cum prepari cei mai fragezi carnati de casa. Secretul pe care putine gospodine il stiu

s604x0_s604x0_carnati_moldovenesti

Doar o luna ne mai desparte de Craciun, dar gospodinele au intocmit deja listele cu preparatele pe care le vor pune pe masa.

   

La romani, pe masa traditionala de Craciun, porcul este rege. Intre acestea se afla si gustosii carnati de casa.

Ingrediente (25 carnati)

– 3 kg carne porc mai grasa
– 1,5 kg carne vita
– 3 capatani usturoi
– 1 lingura cimbru uscat
– 2 linguri boia dulce
– 1 lingura boia iute
– 1 lingurita piper
– sare grunjoasa
– ½ lingurita ienibahar
– mate de porc

Mod de preparare

Cureti matele si le speli. Le razuiesti cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn, dar ai grija sa nu le rupi. Separat, dizolvi o lingura cu varf de sare grunjoasa in 300 ml de apa.

Tai carnea de porc si de vita bucati mici, o toci si o pui intr-un vas. Pisezi usturoiul, il freci cu un praf de sare, torni putina apa si omogenizezi. Adaugi mujdeiul peste carne si toate condimentele, mai putin sarea. Amesteci si pui treptat din saramura, framantand bine. Lasi sa se aromatizeze peste noapte.

Montezi palnia de carnati la masina de tocat si umpli matele. Ai grija sa nu fie prea indesati, pentru ca in momentul in care se usuca se pot sparge. Cand termini, ii lasi atarnati cateva ore in bucatarie sa se usuce, apoi ii scoti pe balcon si ii insiri pe sarma, sa se zvante la rece.

To Top