Interne

Cum iti poti plati impozitele si taxele in rate cu dobanda zero. Trebuie sa indepliniti doua conditii

De cand dau foarte putine credite pentru case, bancile au, mai nou, oferte de plata a impozitelor si taxelor in rate fara dobanda.

Prin cateva carduri de credit, este permisa esalonarea platilor in 3, 5 sau 12 transe, pentru cei care au datorii catre bugetul local sau national. Conditia este sa fie platita toata suma. Tot in rate puteti plati si direct la ANAF, dar numai dupa o cerere motivata si cu o dobanda de penalizare.

Mai multe banci au carduri de credit prin care titularii isi pot achita taxele si impozitele la primarie sau ANAF. Platile pot fi facute ori pe internet, prin ghiseul.ro, ori la POS, acolo unde sunt aparate instalate.

Pe langa plata integrala a sumei datorate catre stat, o alta conditie ca sa fie acceptata plata in rate pe card este ca suma sa depaseasca 100 sau 200 de lei, depinde de banca.

Si daca va intrebati din ce castiga bancile atunci cand incaseaza rate fara dobanda, ei bine, din penalitatile pentru fiecare mica intarziere pe care ati putea-o avea si din comisioanele pentru intretinerea cardului, care variaza intre 3 si 10 lei pe luna.

Exista optiunea de plata in rate si direct la ANAF, dar pentru asta legea prevede penalizari, chiar mai mari decat la banci.

Noul cod de procedura fiscala permite ANAF-ului, la cererea temeinic justificata a debitorului, sa iti acorde plata in rate a datoriilor catre bugetul de stat, fie ele impozite pe venituri sau alte tipuri de impozite. Ei bine, aceste esalonari la plata se fac pe maximum cinci ani si, pentru fiecare luna de intarziere, se plateste o dobanda de 0,5%.

Seful ANAF a anuntat saptamana trecuta ca discuta cu Asociatia Romana a Bancilor ca institutia sa intre pe internet banking pentru plata online a darilor catre stat, la fel cum sunt furnizorii de utilitati sau de telefonie.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X