Tehnologie

Cum i-a salvat viata unui sofer pilotul automat de pe o masina Tesla

Un barbat de 37 de ani a scapat cu viata dintr-o situatie-limita, gratie functiei de pilot automat a masinii in care se afla, un vehicul electric Tesla, Model X.

Joshua Neally se afla in trafic, pe o autostrada din Springfield, Missouri, la volanul masinii sale de serviciu, cand a simtit ca pur si simplu nu mai are aer si o durere fulgeratoare care il sageta in piept. Avea sa afle mai tarziu ca o artera din plamani i se blocase, relateaza The Guardian.

Joshua stia ca trebuie sa ajunga la spital, insa nu era capabil sa conduca.

Temandu-se ca in situatia data nu va ajunge cu bine, riscand in orice moment un accident, barbatul a decis sa se increada in software-ul masinii. Acesta este astfel conceput incat soferul trebuie sa atinga volanul la fiecare cateva minute. Asa a parcurs circa 30 de kilometri.

Daca soferul nu mai atinge volanul, atunci masina se opreste singura pe marginea drumului.

Din fericire, Joshua a reusit sa iasa de pe autostrada si sa ajunga, folosindu-se de pilotul automat, pana la un spital, scapand cu viata din aceasta incercare. In continuare primeste tratament, insa se afla in afara oricarui pericol.

„A fost cea mai cumplita durere pe care am simtit-o vreodata”, a relatat el pentru postul local de televiziune KY3.

In urma cu mai putin de trei luni, un barbat din Florida a murit in timp ce testa functia de pilot automat a unui vehicul Tesla. Atunci, senzorii masinii nu au detectat un camion care se apropia, cele doua vehicule intrand in coliziune.

De atunci au mai existat inca doua accidente in care a fost implicat cate un vehicul Tesla, niciunul mortal insa. In ambele cazuri masina era pe pilot automat.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X