Timp liber

Cum a reușit un militar să câștige marele premiu la „Vrei să fii milionar”, fără să știe răspunsul la niciuna dintre întrebări

Se întâmpla pe 9 septembrie 2001, în Marea Britanie. Maiorul Charles Ingram stătea pe marginea unui scaun înalt din inox-crom și răspundea corect la toate întrebările din cadrul show-ului „Vrei să fii milionar”. A câștigat marele premiu de un milion de lire sterline, uimind întreaga lume.

Numai că în spatele acestui succes nu se afla o consistență culturală generală, ci o mare înșelăciune. După scandal, s-a spus că soții Ingram aveau datorii de peste 50.000 de lire sterline, iar în ciuda comportamentului milităresc, maiorul ascundea, cu greu, disperarea.

Întrebare cu întrebare, ghidat de prezentatorul Chris Tarrant care nu bănuia absolut nimic din ce se întâmpla și de doi complici „pierduți” în public, Ingram reușește să fure un milion de lire sterline la televizor.

Maiorul a reușit să trișeze cu ajutorul soției sale Diana și a profesorului universitar Tecwen Whittoc, care a decis să îl ajute pe Ingram în schimbul unei părți din profit. La fiecare întrebare, Ingram repeta variantele de răspuns, iar Whittoc tuşea când era rostit răspunsul corect. Dacă Ingram înţelegea greşit, Whittoc tuşea şi mai tare sau chiar rostea fără nicio jenă un „nu“ apăsat.

Participarea lui Charles Ingram la emisiune a început destul de prost. Până să ajungă târâș la pragul de 4.000 de lire, deja folosise două soluții ajutătoare și se chinuia să-și amintească numele fiicei lui Audrey din serialul Coronation Street. Până să îngaime el „Gail”, venise momentul încheierii filmărilor pentru ziua respectivă, ceea ce însemna că eforturile lui Charles aveau să continue în episodul următor. Toată echipa de producție se îndoia, la momentul respectiv, că o să ajungă prea departe.

Apoi, a avut loc un miracol. În timpul următorului episod „Vrei să fii milionar”, îmbracat cu același tricou cu guler polo, maiorul a reușit să ofere răspunsuri corecte în valoare de un milion de lire sterline.

Imediat, producătorii emisiunii au intrat la bănuială, au analizat înregistrările și, astfel, au descoperit frauda. Televiziunea i-a dat în judecată pe Charles Ingram și pe cei doi complici ai săi și a câștigat procesul. Premiul a fost retras, Ingram și soția lui au fost condamnați la 18 luni de închisoare cu suspendare ți o amendă de 15.000 de lire sterline, în timp ce Whittock a primit 12 luni de închisoare, tot cu suspendare, și o amendă de 10.000 lire sterline.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X