Interne

Cum a ajuns Mugur Isarescu sa castige peste un sfert de milion de euro pe an. Contractul de munca i s-a terminat acum 2 ani

Veniturile lui Mugur Isarescu s-au dublat in ultimii 7 ani. Asta reiese din desecretizarea declaratiilor de avere depuse de guvernatorul Bancii nationale din 2009 si pana in prezent.

Daca acum sapte ani, seful BNR incasa 600.000 de lei pe an, in 2015 s-a ales cu peste un milion o suta de mii de lei. Veniturile sefului BNR au crescut an de an cu o singura execeptie, in 2010 cand salariile in BNR au fost reduse cu 25% la fel ca cele ale bugetarilor.

In 2015 Mugur Isarescu a incasat de doua ori mai multi bani ca in 2009. Cei de la BNR spun ca de-a lungul anilor salariile in institutie au crescut usor, s-au dat bonusuri de profit si ca intre timp guvernatorul a primit o indemnizatie de pensionare, echivalentul a 12 salarii. E un fel de despartire la care au dreptul toti angajatii bancii in functie de vechime.

Dar ca sa il primeasca sunt doua conditii. In primul rand trebuie sa implineasca varsta de pensionare, in al doilea rand trebuie incheiat contractual individual de munca. Mugur Isarescu are in prezent un contract individual de munca. Insa cei de la BNR spun ca solicitarea ar fi fost facuta in 2014, atunci cand s-a terminat vechiul mandat al guvernatorului si de aceea prin consecinta s-ar fi incheiat si vechiul contract de munca. Iar Mugur Isarescu ar fi avut atunci baza legala sa ceara aceasta indemnizatie.

Transformate in euro, veniturile guvernatorului au crescut de la 146 la 257 de mii de euro din 2009 si pana in prezent.

Angajtatii BNR beneficiaza si de indemnizatie de vacanta, echivalentul unui salariu, de alte primi egale cu 1,6 salarii si de participatia la profit egala cu inca un salariu. Practic intr-un an cu profit pot primi pana la 15,6 salarii. La care se mai poate adauga un bonus de performanta.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X