Timp liber

Cui ai da bani pe strada: unui consumator de droguri sau unui tata sarac? Rezultatele dramatice ale unui experiment social

Cui ai da bani pe strada unui consumator de droguri sau unui tata sarac Rezultatele dramatice ale unui experiment social

Cui sunt oamenii mai dispusi sa dea bani pe strada: unui tata amarat sau unui consumator de droguri? Raspunsul pare evident, insa un experiment social realizat pe strazile din New York arata o realitate complet neasteptata.

   

In prima faza, barbatul se asaza pe strada cu o pancarta pe care ii informeaza pe trecatori ca are nevoie de bani sa-si cumpere droguri si alcool si tine langa el o sticla cu bautura. Oamenii se opresc sa-l ajute cu bani, iar un tanar chiar il incurajeaza sa-si cumpere o sticla mai mare. La final, in paharul de plastic se strange o suma frumusica.

Tanarul schimba apoi pancarta cu una pe care scrie ca este un tata singur, fara adapost si ca are nevoie de bani pentru a-si intretine familia. Langa el doarme, intinsa pe asfalt, o fetita. Zeci de oameni trec insa nepasatori pe langa ei, pana cand o tanara se opreste si le da toti banii sai.

„Nu este mult, dar e tot ce am reusit sa castig astazi. Pot sa spun o rugaciune pentru voi?”, le spune tanara.

Gestul fetei nu a ramas nerasplatit: ea primeste 100 de dolari cadou pentru generozitatea sa.

To Top