Util

Cu siguranta NU TE GANDEAI la asa ceva! Ai o plantă ALOE VERA în casă? Află la ce o poți folosi!

Un ghiveci cu aloe vera ar trebui prețuit ca o adevărată farmacie a casei. Dacă deschidem o frunză de aloe vom descoperi în interior un gel plin cu vitamine și proprietăți antiinflamatorii, care ne pot servi ca remediu pentru foarte multe probleme de sănătate, de la înțepături de insecte până la răni, arsuri și infecții ale pielii.

1. Intepaturi de insecte:
Vă perpeliți din cauza mușcăturilor de țânțari într-o noapte fierbinte de vară? Aplicați puțin gel de aloe vera pe locurile afectate, pentru a scăpa de mâncărimi și pentru a stopa dorința de a vă scărpina până la iritare. Gelul de aloe vera poate fi folosit ca un remediu natural inclusiv pentru dermatita cauzată de iedera otrăvitoare.

2. Demachiant natural:
Dacă aveți nevoie de un demachiant natural care să nu irite pielea și să fie și ieftin, folosiți o combinație de apă de aloe vera și ulei de măsline. Această soluție curăță pielea, și totodată o hidratează și o întinerește. Apa de aloe vera se poate găsi la magazinele naturiste.

3. Arsuri solare:
Gelul de aloe vera acționează ca un calmant natural pentru pielea inflamată sau arsă de soare. Proprietățile sale răcoritoare fac bine pielii, iar puterile sale de umidificare ajută la prevenirea cojirii pielii și la accelerarea procesului de vindecare.

4. Tratament facial:
Aloe vera are un beneficiu extrem de important pentru industria cosmetică: menține umiditatea pielii. Această proprietate este benefică pentru tot corpul, dar mai ales pentru ten, deoarece nu lasă un aspect uleios sau unsuros pe față. Aloe are de asemenea efecte antiinflamatorii, prin care ajută la tratarea acneei și a semnelor sau cicatricilor lăsate de aceasta.

5. Balsam pentru par:
În loc să dați bani pe produsele scumpe din comerț care conțin foarte multe substanțe chimice, stoarceți puțin gel de la o plantă de aloe vera în palme și masați ușor părul. Lăsați să acționeze 5 minute, apoi clătiți cu apă. Părul va căpăta o textură moale, fină, și un aspect natural, strălucitor. Lăsați gelul să acționeze 30 de minute dacă vreți să scăpați de mătreață, sau să stimulați creșterea părului.

6. Gel pentru barbierit:
Întrucât aloe vera este o plantă extrem de hidratantă, experții o recomandă inclusiv bărbaților, pentru a o folosi ca o alternativă naturală pentru gelurile de bărbierit convenționale. Gelul de aloe vera ajută aparatul de ras să meargă mult mai fin, prevenind astfel tăieturile și rănile. În plus, gelul de aloe vera face pielea fină și previne uscarea ei.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X