Socant

Coreea de Nord ar fi executat public doi oficiali, cu un tun antiaerian. Cu ce l-au suparat acestia pe Kim Jong-Un

Coreea de Nord a executat public doi oficiali la inceputul lunii august, pentru nesupunere fata de liderul Kim Jong-Un, scrie cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo in editia de marti.

Presa sud-coreeana citeaza o sursa familiarizata cu situatia de la Phenian, transmite Reuters.

Cotidianul precizeaza ca este vorba despre Hwang Min, fost ministru al agriculturii, si Ri Yong Jin, un responsabil din Ministerul Educatiei. Ei ar fi fost executati cu un tun antiaerian, la o academie militara din Phenian.

Informatia nu a putut fi confirmata in mod independent, iar Ministerul sud-coreean al Reunificarii, care se ocupa de problemele legate de Coreea de Nord, nu a comentat-o deocamdata.

In presa de stat nord-coreeana au existat referiri la Hwang ca ministru al agriculturii in 2012 si ministru adjunct in 2014.

Conform cotidianului sud-coreean, el ar fi fost executat pentru ca planurile sale politice erau vazute drept o amenintare de Kim Jong Un. Cat despre Ri, acesta a fost prins motaind in timpul unei sedinte cu Kim si ulterior anchetat pentru coruptie si lipsa de respect fata de lider, adauga JoongAng Ilbo.

Kim Jong Un a preluat puterea in 2011, dupa decesul tatalui sau, Kim Jong Il, si si-a consolidat-o inclusiv prin epurari si executii de inalti responsabili, afirma oficiali sud-coreeni.

Phenianul anunta rar astfel de masuri, insa presa de stat a confirmat executarea in 2012 a lui Jang Song Thaek, unchiul lui Kim si considerat al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord, acuzat, printre altele, de subminarea economiei. Potrivit serviciului de spionaj sud-coreean, anul trecut ar fi fost executat pentru tradare Hyun Yong Chol, fost ministru al apararii.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X