Social

Comportament inuman. Un taximetrist a scuipat o femeie in scaun cu rotile dupa ce a refuzat sa o ia in masina

O femeie, imobilizata in scaunul cu rotile, sustine ca a fost umilita de un taximetrist, care a refuzat sa o ia in masina si i-a cerut sa plateasca triplu pe cursa, din cauza handicapului. In plus, aceasta acuza ca barbatul a si scuipat-o.

„Mi-a zis că-mi va lua această sumă pentru că mă deplasez în fotoliul rulant. Când i-am zis ‘Pe bune?!’, a devenit agresiv, a dat maşina în marşarier si m-a scuipat”, a declarat Marta Iosefina Bencze, care precizează că apoi taximetristul a demarat în trombă.

În legea 448/2006 scrie negru pe alb: taximetriştii nu au voie să refuze să transporte o persoană cu dizabilităţi. Ba mai mult, firmele de taximetrie sunt obligate să aibă cel puţin o maşină adaptată pentru persoanele cu handicap locomotor, scrie Pro TV.

Marta Bencze a făcut plângere la Protecţia Consumatorului şi la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Cei din urmă spun că, dacă vor constata că taximetriştii discriminează persoanele cu dizabilităţi, vor cere retragerea licenţei de transport.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X