Actualitate

CODUL ROŞU de caniculă, prelungit şi duminică. În Capitală va fi cod portocaliu, în timp ce în nordul ţării va ploua torenţial

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă la prânz o nouă avertizare meteorologică potrivit căreia CODUL ROŞU se va prelungi şi duminică, însă pe arii mai restrânse. Capitala scapă de codul roşu şi temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade.

COD ROŞU DE CANICULĂ
Duminică (6 august), valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.


În județele Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…41 de grade, anunţă ANM.

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, HARTA INDICELUI DE CONFORT


În Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei,temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

În nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade.

În a doua parte a zilei de duminică (6 august) și în noaptea de duminică spre luni (6/7 august) vor fi averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (7 august) mai ales în jumătatea de nord. Vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X